8 Haziran 2012 Cuma

Saç Dökülmesine Kür


Pennsylvania Üniversitesi'ndeki araştırmacılar güncel bir duyuru yakında sevinç atlama saçsız erkek ve kadınlar olabilir.

Saç Dökülmesi Tedavi Etkileme?
Üniversitede bilim adamları lipid alışılmadık derecede yüksek konsantrasyonlarda (yağ asidi) saçsız kafa derisi olmayan saç taşıyan alanlarda Prostaglandin D2 (PGD2) olarak adlandırılan bileşik belirledik duyurdu. Daha fazla araştırılması, onlar PGD2 GPR44 reseptörlerine bağlanarak zaman saç büyümesini engellemek için görünür olduğunu belirledi.

Bilimsel Çalışma
Daha bu kanıtlamak için, araştırmacılar 40 ve 65 yaşları arasındaki 22 kelleşen erkeklerin kafa derisi dokusu incelenir ve PGD2 düzeyleri saçsız dokusunda yaklaşık üç kat daha yüksek olduğunu keşfetti. Ek olarak, prostaglandin D2 ve G Protein eşleşmiş reseptör (GPR44) hem de tanıtarak farelerde kelliğe neden başardık.

Komplikasyonlar
Heyecan verici olsa da, bu keşif çok öznitelikleri içerir karmaşık saç dökülmesi sürecinin sadece bir adım daha ortaya koymaktadır. Bu erkek androjen hormon dihydrotestosterone veya DHT kritik rol içerir. GPR44 reseptör bloke kel erkeklerde saç regrow edecek veya sadece androgenetik alopesi (saç seyrelmesi genetik) etkilerini uğramadıysanız olanlarda saçsız önleyecektir if Ayrıca, bu henüz net değildir. Erkek tipi kellik üzerine PGD2 etkisi de şu anda tam olarak anlaşılamamıştır.

Gelecek Saç Ekimi için potansiyel
Astım tedavisi için GPR44 reseptör bloke etmek için amaçlanmıştır ilaçların geliştirilmesi de olan ve FDA test son aşamalar şu anda. Böylece, yavaşlama durma hatta kalıtsal saçsız etkilerini tersine yeteneğine sahip yeni saç kaybı tedavisi sağ ufukta olabilir. Ama belirli bir amaç için tasarlanan tüm kapsamlı testler ilaçlar, genetik kellik için yeni bir tedavi uygulanabilir geçmelidir verilen hala yapımında birkaç yıl olabilir.

Böylece, saçsız bireylerin henüz mevcut tedavi rejimi vazgeçmek ve gerçekten işe kanıtlanmış ilaçlar saç dökülmesi sopa olmamalıdır. Bu FDA onaylı tedavi Propecia (finasteride), sadece erkekler ve Rogaine (Minoxidil) için oral DHT engelleyici (antiandrojen), erkekler ve kadınlar için bir topikal saç büyümesini uyarıcı içerir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder