5 Haziran 2012 Salı

Saç dökülmesinin önüne nasıl almak olur?

Saç dökülmesi kadın ve erkekler arasında en çok yayılan sorunlar arasında belki de birincisidir. 
Uzmanlar kutluyorlar ki, saç dökülmesinin birçok nedeni var. 

Bunlardan stresi, normal qidalanmamağı kayıt edebiliriz. Eğer saçınızı yıkarken ya da tararken günde 80 veya 100 tel tökülərsə bu normaldir. Ama elinizde her defasında bir avuç saç kalırsa, çok miktarda tökülərsə bu, artık büyük sorunlara yol açabilir. 

Erkeklerde kellik ilk olarak şakak ve tepede yaşanıyor. Kadınlarda ise saç dökülmesi herhangi bir bölgeden başlamıyor, genel olarak seyrəkləşir. Uzmanlar diyorlar ki, saç dökülmesi olabilir ki, kalıtsal geçsin. Stres saç dökülmesinde en önemli faktördür. Stres, gerginlik, yaşanılan sorunlar saç derisinde ağırlık yaratıyor. Bu gerginlik ilk olarak saç dökülmesini başlatabilir bilir. 

Çünkü, saç derisindeki gərilmələrdən damarlar daralıyor, kan dolaşımı bozulur. Uzmanlar bu durumda saç derisini masaj yapmayı tavsiye ediyorlar. Sonra parmaklarınızı alnınıza koyun ve yukarıya doğru, saç diplerini bir dakika boyunca ovun. Bu hareketten sonra parmaklarınızı başınızın arkasına koyun ve saç derisini önce yukarı doğru, sonra aşağıya doğru ovun. 

Organizmada vitamin ve minerallerin eksikliği de saçları zayıflatır. Sağlıklı saçlara ve güzel cilde sahip olmak için bol su içilmelidir. C, E ve B vitaminleri organizma için çok önemlidir. Uzmanlara göre saçlar için yararlı olan gıdalar arasında taze meyve, balık ve zeytunlu sebze salatları var. Vücudun yağsız kalması saçların cansız ve kuru olmasına neden olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder